×

Varice

Produse Naturiste pentru Varice Varicele reprezinta dilatari permanente, neregulate, ale venelor superficiale ale gambei. Pentru multi, varicele creeaza in primul rand o problema estetica. Insa, venele varicoase pot provoca uneori si o senzatie de disconfort si chiar de durere. Tinand cont ca varicele sunt de fapt un semn al unei circulatii deficitare a sangelui, este posibil ca aparitia venelor varicoase sa indice probleme mai grave. Varicele sunt de mai multe tipuri: varice primitive sau idiopatice, varice secundare.

Holican

TRANSPORT GRATUIT
279 lei

Detoxamin

TRANSPORT GRATUIT
272 lei
Varice

Varicele reprezinta dilatari permanente, neregulate, ale venelor superficiale ale gambei. Pentru multi, varicele creeaza in primul rand o problema estetica. Insa, venele varicoase pot provoca uneori si o senzatie de disconfort si chiar de durere. Tinand cont ca varicele sunt de fapt un semn al unei circulatii deficitare a sangelui, este posibil ca aparitia venelor varicoase sa indice probleme mai grave.

Etiopatogenie:

-varice primitive sau idiopatice, cauzate, cel mai probabil, de unele mal­formatii congenitale a aparatului valvular.
-varice secundare, care apar in anumite profesii ce reclama ortostatismul prelungit (frizeri, ospatari, spalatorese) sau dupa nastere, dupa tromboze venoase etc. Varicele sunt mult mai frecvente la femei.

Cauze:

Factorii care duc la aparitia bolii varicoase sunt: 
- presiune crescuta in venele picioarelor; 
- leziuni la nivelul venelor picioarelor; 
- leziuni la nivelul valvelor venelor (structuri anatomice care nu permit curgerea sangelui decat intr-o anumita directie) picioarelor.

Factori de risc: sarcina, sexul feminine, obezitatea, varsta inaintata, istoric familial de varice,  statul pe scaun sau in picioare pentru perioade lungi de timp, leziuni ale venelor, trombi venosi,  afectiuni care cresc presiunea abdominala, cum ar fi boli hepatice, ascita (lichid in cavitatea abdominala), interventii chirurgicale abdominale sau pelviene in antecedente sau insuficienta cardiac.

Simptome:

- durere surda sau o senzatie de arsura sau de greutate in picioare
- inflamatie usoara, de obicei doar la nivelul piciorului si gleznei
- prurit (mancarime) la nivelul pielii de deasupra varicelor
Simptomatologia se poate intrautai sau pot aparea complicatii:
- inflamatie semnificativa si durere la nivelul pulpei piciorului dupa perioade lungi de stat pe scaun sau in picioare
- edeme gambiere (acumulari de lichid in tesuturile piciorului si umflarea consecutiva a membrului respectiv)
-modificari de culoare ale pielii (pigmentatie de staza) in jurul sau deasupra gleznei
- piele uscata, intinsa, umflata, pruriginoasa si descuamata la nivelul varicelor
- sangerari sau invinetire dupa leziuni minore la nivelul piciorului.
- tromboflebita superficiala
- rani deschise (ulceratii varicoase)

Complicatii: edeme gambiere (acumulari de lichid in tesuturile piciorului si umflarea consecutiva a membrului respectiv), inflamatie semnificativa si durere la nivelul pulpei piciorului dupa perioade lungi de stat pe scaun sau in picioare -modificari de culoare ale pielii (pigmentatie de staza) in jurul sau deasupra gleznei, piele uscata, intinsa, umflata, pruriginoasa si descuamata (eliminarea stratului cornos al pielii) la nivelul varicelor, tromboflebita superficiala (dezvoltarea unui tromb si aparitia inflamatiei la nivelul venelor mici, apropiate de suprafata tegumentara), rani deschise (ulceratii varicoase), sangerari si/sau invinetire dupa leziuni minore la nivelul piciorului.

Profilaxie:

- exercitii fizice - mersul pe jos, cu bicicleta sau innotul
- purtarea de ciorapi elastici compresivi
- mentinerea membrelor inferioare la orizontala sau ridicate peste acest nivel la intervale regulate
- evitarea perioadelor indelungate de stat pe scaun sau in picioare