×

Psoriazis

Produse Naturiste pentru Psoriazis
Psoriazisul reprezinta o boala de piele care afecteaza ciclul de viata al celulelor. In mod normal, unei celule nou formate ii trebuie aproximativ o luna pentru a ajunge din stratul cel mai profund al pielii, unde s-a format, in stratul cel mai superficial, unde moare si se descuameaza. In psoriazis tot acest ciclu dureaza doar o zi. Celulele se divid rapid, formand cruste sidefii usturatoare, zone rosii si uscate care uneori sunt dureroase. Psoriazisul este o boala cronica, care persista vreme indelungata. Perioadele in care simptomele se imbunatatesc pot alterna cu perioade in care situatia se inrautateste. Psoriazisul se clasifica in psoriazis vulgar si psoriazis exudativ (eritrodermic, pustulos, artropatic).

  • - 100 %
  • Olimpiq Jubileum SXC 250% - 120/120 cps

    TRANSPORT GRATUIT
    869 lei lei
    Reducere 100 %

    Biostem

    TRANSPORT GRATUIT
    560 lei
    Psoriazis

    Simptome: arii cutanate usor tumefiate, cu margini rosii si acoperite cu cruste (scuame) mari, de culoare alba sau alb-argintii tegumentul afectat se fisureaza si zonele respective devin dureroase. Uneori pot aparea pruritul (mancarimi) sau dureri articulare.
    Factori de risc: artrita reumatoida, injuriile (traumatismele) locale, infectiile (virale si bacteriene) in orice zona a corpului, factorii genetici, istoricul familial de psoriazis, stresul, expunerea repetata la temperaturi reci.
    Pielea reprezinta invelisul de protectie al structurilor interne impotriva factorilor externi. Pielea este formata din epiderm la exterior, dermul intermediar si hipodermul in interior. Epidermul nu are vase de sange, hranindu-se prin imbibitie din straturile inferioare lui.
    Functiile pielii: functia de protectie (mecanica, chimica, biologica, termica, electrica, impotriva pierderii de lichide si electroliti, impotriva radiatiilor), functia de termoreglare (mentine constanta temperatura corpului indiferent de temperaturile de afara); functia senzoriala (receptioneaza si transmite influxuri nervoase spre centrii din maduva si baza creierului - senzatiile de cald, frig, dureroase si tactile); functia metabolica (pielea metabolizeaza substantele straine, toxice sau medicamentoase prin reactii de oxidare, reducere, hidroliza si conjugare, elimina produsii finali de degradare - uree si creatinin).
    Toate functiile pielii sunt controlate de glanda tiroida. Eliminarea fortata a toxinelor prin hipoderm poate provoca afectiuni precum artrita, pericardita, nevrita, encefalita, meningita.