×

Hipertensiune arteriala

Produse Naturiste pentru Hipertensiune Arteriala Hipertensiunea arteriala se caracterizeaza printr-o valoare crescuta a presiunii arteriale care poate conduce la leziuni ale inimii, rinichilor si a vaselor de sange, fiind unul dintre factorii cauzatori pentru ateroscleroza si accident vascular.
 • - 100 %
 • Olimpiq Jubileum SXC 250% - 120/120 cps

  TRANSPORT GRATUIT
  869 lei lei
  Reducere 100 %

  Biostem

  TRANSPORT GRATUIT
  400 lei

  Canticer Pachet 2 buc

  TRANSPORT GRATUIT
  798 lei

  Coenzima Q10

  66 lei

  Nu mai face parte din oferta noastra

  Aparat Presopunctura TONG BAO

  321 lei

  Nu mai face parte din oferta noastra

  Noni Original Integral

  100 lei

  Nu mai face parte din oferta noastra

  Hipertensiune Arteriala

  Tensiunea arteriala are doua componente:

  1.Tensiunea arteriala sistolica (numarul mai mare) care reprezinta presiunea inimii generata pentru a pompa sangele de la inima spre celelalte organe

  2.Tensiunea arteriala diastolica (numarul mai mic) care reprezinta presiunea vaselor sangvine in momentul in care inima se umple cu sangele venit din restul corpului

  Clasificarea hipertensiunii bazata pe criteriul cantitativ (dupa OMS):

  Hipertensiunea arteriala optima: valoarea sistolica: < 120 - valoarea diastolica:< 80.

  Normala: valoarea sistolica: 120-129 - valoarea diastolica: 80-84.

  Normal inalta: valoarea sistolica: 130-139 - valoarea diastolica:85-89.

  HTA grad I (usoara): valoarea sistolica: 140-159 - valoarea diastolica:90-99.

  HTA grad II (moderata): valoarea sistolica: 160-179 - valoarea diastolica:100-109.

  HTA grad III (severa): valoarea sistolica: ≥180 - valoarea diastolica:≥110.

  HTA sistolica izolata: valoarea sistolica: ≥140 - valoarea diastolica:< 90.

  Tot OMS recomanda urmatoarea sistematizare stadiala din punct de vedere evolutiv al hipertensiunii arteriale esentiale: stadiul I - presiune sanguina crescuta - fara semne de alterare organica a aparatului cardio-vascular; stadiul II - presiunea arteriala crescuta, cu hiperterofie cardio-vasculara, dar fara alte semne de leziuni organice; stadiul al III-lea - presiune arteriala crescuta, cu leziuni de organ, din cauza hipertensiunii arteriale.

  Hipertensiunea arteriala este de doua tipuri: hipertensiune arteriala esentiala si hipertensiune arteriala secundara.

  Factori de risc: ereditatea, sexul-se inregistreaza mai multe cazuri in randul femeilor, in special in tarile industrializate, rasa - incidenta bolii este mai mare la populatia de rasa neagra adulta care traieste in tarile dezvoltate, din cauza unor anomalii de transport transmembranar al natriului prezenta la aceasta rasa, aportul excesiv de sare, aportul alimentar de alti ioni (calciu, potasiu, magneziu) obezitatea: boala este mai frecventa la persoanele supeaponderale, consumul de alcool - creste valorile tensionale (mai ales berea si vinul), fumatul - determina cresteri de scurta durata a tensiunii arteriale, cafeaua - cofeina conduce la cresterea acuta a tensiunii arteriale prin vasoconstrictie, sedentarismul - mai ales daca se asociaza cu obezitatea, factorii psihoemotionali.

  Simptome: cefalee (dureri de cap), scotoame (vedere cu puncte galbene), oboseala, ameteli, acufene (tiuituri in urechi), transpiratie excesiva, crampe muscular, slabiciune, urinari frecvente, batai de inima rapide sau neregulate (palpitatii).

  Dupa manifestari se deosebesc:

  1. Forma benigna - se caracterizeaza prin: artere sinuoase si rigide, semne de fragilitate capilara, diverse manifestari hemoragice (epistaxis, metroragii, uneori hematemeze, hemoragii retiniene etc.), semne cerebrale: cefalee occipitala, de obicei dimineata, la trezire, ameteli, oboseala, astenie, insomnie, tulburari de memorie si concentrare, modificari de caracter, frecvent tulburari de vedere. In ultimul stadiu al formei benigne - care se instaleaza dupa multi ani de evolutie -apar complicatii precum insuficienta cardiaca stânga sau totala cardiopatie ischemica, complicatii cerebrale sau renale.

  2. Forma maligna are o evolutie rapida si o mortalitate ridicata. Valorile tensionale sunt mari, în special cea diastolica depasind 130 mm Hg, rezistente la tratament. Se caracterizeaza prin: astenie, slabire, paloare, cefalee intense, fundul de ochi este grav.

  Profilaxie: Procedee de prevenire a hipertensiunii arteriale: executarea regulata de exercitii fizice (de exemplu, aerobic), limitarea consumului de bauturi alcoolice si sare, diete bogate in legume si fructe si saraca in grasimi saturate, evitarea fumatului, mentinerea unei greutati corporale normale.

  Complicatii:

  Hipertensiunea poate avea drept consecinte: afectarea arterelor -ingrosarea si intarirea arterelor (arteroscleroza), depozite de grasime pe artere (ateroscleroza) si anevrisme; subtierea camerei principale a inimii (ventriculul stang), numita hipertrofie ventriculara stanga aceasta afectiune poate duce la oprirea inimii; ruptura sau o blocare a unui vas de la nivelul creierului, care poate conduce la accident vascular cerebral; slabirea si distrugerea vaselor de sange de la nivelul rinichilor; slabirea sau distrugerea vaselor de sange de la nivel ocular, cauzand pierderea vederii; sindromul metabolic - reprezinta o suma a tulburarilor metabolismului organismului. Include hipertensiunea, nivele crescute de insulina, excesul de greutate si nivele anormale ale colesterolului.