×

Hepatita

Produse Naturiste pentru Hepatita Hepatita este boala ficatului si este provocata de mai multi virusi. Hepatitele virale sunt boli „silentioase", cu evolutie foarte lenta, dar care pot provoca grave dereglari ale functiei hepatice. Afectiunile hepatice care evolueaza peste 6 luni de la momentul infectarii se numesc hepatite cronice, iar virusurile care pot determina aceste boli sunt: VHB in asociere sau nu cu virusul hepatic delta si VHC.
 • - 100 %
 • Olimpiq Jubileum SXC 250% - 120/120 cps

  TRANSPORT GRATUIT
  869 lei lei
  Reducere 100 %

  Detoxamin

  TRANSPORT GRATUIT
  272 lei

  Biostem

  TRANSPORT GRATUIT
  400 lei

  Noni Original Integral

  100 lei

  Nu mai face parte din oferta noastra

  Ciuperca 4G Complex 100 capsule

  135 lei

  Nu mai face parte din oferta noastra

  Canticer Pachet 2 buc

  TRANSPORT GRATUIT
  798 lei

  Hepatita A: Este cauzata de virusului ARN de un singur serotip. Virusul patrunde in organism pe cale digestiva, se multiplica in ficat si se elimina prin bila, si se regaseste in fecale cu 15 zile inainte si 7 zile dupa faza icterica. Transmiterea se face pe cale fecal-orala, incubatia fiind de 15-45 de zile. Nu exista purtatori cronici.

  Hepatita B: infectia se poate determina prin formarea de tesut cicatriceal in ficat, disfunctie hepatica, ciroza hepatica, cancer hepatic (hepatocarcinom). Se gaseste in sangele infectat sau alte lichide infectate ale organismului uman, ca de exemplu sperma sau secretiile vaginale, transmiterea facandu-se: pe cale sexuala (contact sexual neprotejat cu o persoana purtatoare a AgHBs) si perinatala (de la mama infectata la nou-nascut) sau printransfuzii sangvine cu sange infectat, prin utilizarea seringilor si acelor contaminate, manevre sangerande la stomatologie, manichiura, pedichiura, piercing etc.).

  Simptomele: icter (ingalbenirea pielii sau a scleroticelor - partea alba a ochilor si/sau colorarea in maro sau portocaliu a urinii); simptome asemanatoare celor date de gripa, cum ar fi febra, inapetenta (lipsa poftei de mancare), greata si varsaturi; decolorarea scaunului (fecalelor); oboseala inexplicabila, care persista saptamani sau luni de zile; dureri abdominale.

  Aceste simptome apar dupa o perioada de incubatie de 1-6 luni dupa expunerea la virus. Aproximativ 30% din bolnavi sunt complet asimptomatici.

  Hepatita B cronica are 4 faze:

  a) Faza de toleranta imuna (replicativa) - caracterizata de valori normale ale transaminazelor (TGP si TGO), antigen HBs pozitic si de o viremie ridicata. La persoanele infectate in copilarie, aceasta faza poate dura intre 15 si 30 de ani.

  b) Faza de clearance imun (imunoreactiva, hepatita cronica) - cel mai frecvent intalnita, poate dura ani de zile. Este caracterizata de transaminaze ridicate, AgHBe pozitiv si replicare virala inalta.

  c) Faza de replicare virala joasa (purtator inactiv de VHB) se caracterizeaza prin prezenta AgHBs, prin absenta AgHBe, viremie nedetectabila sau foarte joasa si valori normale ale transaminazelor.

  d) Faza de reactivare este caracterizata prin valori ridicate ale transaminazelor, de replicare virala si de o posibila reaparitie a AgHBe. Aceasta faza poate fi spontana sau se poate datora unor mutatii sau unor coinfectii virale.

  Tratament:

  Evolutia naturala a hepatitei cronice B tinde spre ciroza hepatica si cancer. Principalul scop al tratamentului este de a stopa aceasta evolutie, eradicarea virusului fiind un tel foarte dificil de obtinut. Pe termen scurt, tratamentul se orienteaza catre:normalizarea valorilor transaminazelor; inhibitia replicarii virale; seroconversia AgHBe si aparitia Ac anti HBe; incetinirea/regresia fibroze.

  Hepatita C este cea mai frecventa forma de hepatita cronica transmisa pe cale injectabila. Frecventa infectiei VHC este foarte mare, determina peste 20% din hepatitele acute, 70% din hepatitele cronice, 40% din cirozele hepatice, 60% din cancerele hepatice si 50% din indicatiile de transplant hepatic.

  Factorii de risc: Contactul intravenos cu ac de seringa infectat, transfuzii cu sange infectat, droguri administrate intravenos cu ac de seringa infectat, contactul sexual cu o persoana infectata - parteneri multiplii, mama infectata ce transmite noului-nascut virusul, efectuarea de hemodializa (pacientii cu insuficienta renala cronica in stadiu terminal). Majoritatea infectiilor acute cu virusul hepatitei C progreseaza la hepatita cronica, ulterior la ciroza hepatica si chiar la cancer hepatic, mai ales daca virusului i se adauga si alti factori ce agresioneaza ficatul: alcoolul, infectia cu virusul hepatic B sau persoana are o imunitate mai slaba prin alte boli severe.

  Simptome: dureri musculare, dureri articulare, oboseala, sensibilitate sau disconfort la nivelul hipocondrului drept (sub coastele din partea dreapta), greata, inapetenta (scaderea apetitului alimentar), sensibilitate la palparea ficatului sau hepatomegalie usoara (cresterea ficatului in dimensiuni).

  Cauze naturale. Ocupatiile actuale sedentare si stationare, utilizarea mijloacelor de transport, mediul poluant, consumul substantelor nocive, radiatiile electrice, ultravioletele si altele, dauneaza mult vitalitatii si starii noastre de sanatate. Poluarea solului, apei si aerului a daunat atat de mult compozitiei substantelor minerale, incat in zilele noastre nu se mai regasesc in natura la fel cum erau in urma cu un secol.