×

Ciroza

Produse Naturiste pentru Ciroza Ciroza alcolica este o maladie hepatica, de definitie histological, caracterizata printr-o necroza hepatocitara, fibroza si nodule de regenerare. Ea are nevoie in medie de 20 de ani de intoxicatie alcoolica cotidiana (mai mult de 150 grame pe zi alcool la barbat si 100 grame pe zi la femei) pentru a aparea la aproximativ 50 la suta din intoxicati. Consumul de alcool are drept consecinta trei leziuni asupra ficatului: ficatul gras alcoolic, hepatitaalcoolica si ciroza alcoolica.

Holican

TRANSPORT GRATUIT
279 lei
 • - 100 %
 • Olimpiq Jubileum SXC 250% - 120/120 cps

  TRANSPORT GRATUIT
  869 lei lei
  Reducere 100 %
 • - 100 %
 • Olimpiq SXC CC Jubileum 250%

  TRANSPORT GRATUIT
  594 lei lei
  Reducere 100 %

  Biostem

  TRANSPORT GRATUIT
  400 lei

  Detoxamin

  TRANSPORT GRATUIT
  272 lei

  Ciuperca Tibetana

  TRANSPORT GRATUIT
  200 lei

  Aloe Ferox

  40 lei

  Nu mai face parte din oferta noastra

  Noni Original Integral

  100 lei

  Nu mai face parte din oferta noastra

  Ciroza

  Consecintele sale asupra fiziologiei hepatice sunt: insuficienta hepatocelulara (prin scaderea activitatii hepatocitelor) si o hipertensiune portal (prin bloc intrahepatic cu dezorganizare arhitecturala).

  Simptome: poate fi asimptomatica clinic in 10-40% din cazuri; simptomele apar insidios si progreseaza lent in urmatoarele saptamani sau luni; anorexie , scadere ponderala, reducerea masei musculare, echimoze, fatigabilitate, icter progresiv, sangerari la nivelul varicelor gastroesofagiene, ascita, encefalopatie, contractura Dupuytren; ficatul poate fi marit de volum , normal sau cu dimensiuni scazute, stelute vasculare, hipertrofia falangelor distale, splenomegalie; la barbati pot aparea: scaderea pilozitatii corporale, ginecomastie, atrofie testiculara; la femei: semne de virilizare , ciclu menstrual neregulat .

  Morfologie: ecografia si scanerul nu aduc argument specific, ci doar acomplicatiilor (scita, cresterea diametrului trunchiului portal, repermeabilizarea ligamentului rotund); fibroscopia eso-gastro-duodenala, care pune in evident varicele esofagiene sau gastrice asimptomatice); in cazul unui indoieli (ficat cu suprafata neregulata,parenchim ranit, nodule de regenerare) va fi efectuata o biopsie pe cale percutanta.

  Diagnosticul cirozei alcoolice: analize de laborator: anemie, leucocitoza, leucopenie, trombocitopenie, aspartat aminotransferaza (AST) crescuta , fosfataza alcalina crescuta, AST/ALT mai mare de 2, timp de protrombina crescut, ecografia abdominal, biopsia hepatica.

  Tratamentul cirozei alcoolice :

  Curativ: nu exista un tratament specific pentru ciroza alcoolica, in afara intreruperii intoxicatiei alcoolice

  Simptomatic: al asocitei - medical, ca prima intentie cu regim desodat strict si duretice tip Spironolactona sau Triamteren la debut.

  Alte tratamente: perfuzia cu albumina sau plasma, punctia de evacuare sau punctia cu reinjectare dupa ultrafiltrare, punerea unei valve peritoneo-jugulare, deviatie porto-cava.

  Hemoragia digestiva: abordarea unei cai venoase periferice, perfuzarea de solutii macromoleculare in asteptarea sangelui izogrup si izo-Rh, regim alimentar, administrarea de multivitamine.

  Complicatiile:

  Ascita este declansata de hepatita alcoolica acuta supra adaugata, tratament urmat eronat, agresiune traumatic sau nu, carcinoma hepatocelular.

  Hemoragia digestiva se traduce printr-o hematemeza sau melena. Este un factor prognostic important.

  Encefalopatia porto-cava

  Carcinomul hepatocelular. Acesta survine in 15% dintre cazuri. Se manifesta prin durere in hipocondrul drept, icter crescand in intensitate,astenie cu slabire, hemoragie prin tromboza portala.

  Infectiile: Cele ale ascitei dar, de asemenea, diareei infectioase, o pneumopatie, o septicemie.

  Germenii responsabili sunt: Bacilii Gram - negative, Bacilii piogeni, Bacilul Kocj (tuberculoza), Pneumococul

  Hematologice: Icterul care este moderat si intens.

  Sindromul hepatorenal- este definit printr-o insuficienta renala functional oligoanurica cu hiponatriemie si tulburari variabile ale kaliemiei.

  Cauze naturale. Pe parcursul a multor milioane de ani, organismul nostru s-a obisnuit cu aer proaspat, alimente naturale si miscare zilnica regulata. In ultima perioada, stilul nostru de viata s-a schimbat in mod drastic. Ocupatiile actuale sedentare si stationare, utilizarea mijloacelor de transport, mediul poluant, consumul substantelor nocive, radiatiile electrice, ultravioletele si altele, dauneaza mult vitalitatii si starii noastre de sanatate. Deoarece Pamantul nu mai este cel de odinioara si stilul nostru de viata nu mai este natural. In ultimii 100 de ani poluarea mediului a crescut de mai multe sute de ori, ceea ce influenteaza direct starea sanatatii noastre. Elementele esentiale ale organismului nostru sunt substante minerale si oligolelemente. Poluarea solului, apei si aerului a daunat atat de mult compozitiei substantelor minerale, incat in zilele noastre nu se mai regasesc in natura la fel cum erau in urma cu un secol.