×

Alergie

Produse Naturiste pentru Alergii, Rinita Alergica, Alergii Cutanate, Alergii Alimnetare Alergia este reactia organismului la contactul repetat cu anumite substante, denumite alergene. Acestea se gasesc in unele alimente, in aer sau in unele medicamente. Pentru a determina aparitia alergiei, este necesar ca un prim contact sa fi avut loc intre alergen si organismul subiectului (sensibilizare). 

Noni Original Integral

100 lei

Nu mai face parte din oferta noastra

Detoxamin

TRANSPORT GRATUIT
272 lei

Holican

TRANSPORT GRATUIT
444 lei
Alergii, Rinita Alergica, Alergii Cutanate, Alergii Alimnetare

Se poate spune ca exista o alergie atunci cand corpul reactioneza exagerat la lucruri care nu creeaza probleme la majoritatea oamenilor. Aceste lucruri se numesc alergeni. Reactia exagerata a corpului la alergeni este cea care produce simptomele. O reactie alergica ar putea sa nu apara de prima data cand persoana este expusa la o substanta care produce alergii (alergen). Cei care sunt predispusi la alergii se numesc alergici sau atopici.

Alergiile afecteaza aproximativ 20% din populatie, iar o parte din ele sunt transmise ereditar, primele simptome ale alergiei pot aparea la orice varsta, iar cei care sunt predispusi la alergii, vor dezvolta simptome inca din copilarie.

Alergia este in esenta o afectiune fizica, dar factorii psiho-emotionali (stresul, frica, furia, mania, frustrarea, diverse fobii sau manii) pot de termina sau agrava simptomatologia. Anual in tara se inregistreaza aproximativ 30 de mii de cazuri de boli alergice mai frecvent fiind afectate femeile.

Alergeni comuni: substantele vegetale (polenul florilor, ierburilor sau puful unor stofe) - cauze frecvente ale alergiilor respiratorii, animalele domestice (parul si matreata de pisica, de caine) - cauze frecvente pentru astm la copii, acarienii, mucegaiul, intepaturile insectelor, medicamentele, substantele alimentare precum carnea de peste si de porc, capsunile, laptele de vaca - cauza frecventa a alergiilor cutanate si gastrointestinale.

Simptome: secretii nazale apoase, mancarimea nasului, stranuturi repetate, tusea seaca, lacrimare, inrosirea ochilor, mancarime, pleoape umflate, crampe stomacale, varsaturi, diaree, eczeme, eruptie insotita de mancarimi la nivelul bratelor, picioarelor si gatului.

1) Anafilaxia se instaleaza intr-un timp foarte scurt, secunde sau minute, dupa contactul cu un alergen. Atunci cand apar simptomele, cum ar fi scaderea severa a presiunii arteriale, inconstienta, ametelile, dificultatea respiratiei, trebuiesc luate masuri urgente.

Cauze: intepaturile de insecte, injectiile contra alergiilor, a unor alimente cum sunt ouale sau nucile. Acestea pot conduce la soc anafilactic; penicilina, insulina, vaccinurile si alte medicamente analgezice si antiinflamatorii pot duce la anafilaxie

Simptome: umflarea fetei sau a gatului, dureri de cap sau toracice, transpiratie abundenta, stare de ameteala si de lesin, convulsii, dificultati majore de respiratie, greata urmata de varsaturi, scaderea tensiunii arteriale.

Anafilaxia bifazica apare dupa 8-72 de ore de la prima cel mai grav rezultat al unei crize de anafilaxie, moartea, este cauzat de un colaps cardiovascular sau de imposibilitatea de a respira, in urma umflarii gatului.

2) Rinita alergica - o reactie exagerata a sitemului imunitar la particulele din aer. In mod normal, sistemul imunitar protejeaza corpul de virusi si de bacterii prin producerea de anticorpi care sa-i combata. La rinita alergica, sistemul imunitar incepe lupta cu substantele aparent nedaunatoare, cum sunt: praful, acarienii si polenul (alergeni). Aceasta reactie alergica cauzeaza inflamatie si simptome care afecteaza, in principal, nasul, ochii, urechile, gatul si gura.

Rinita alergica sezoniera - alergie sezoniera care are loc in aceeasi perioada, in fiecare an. Cei mai frecventi alergeni in alergiile sezoniere sunt particulele de polen aduse de vant din pomi, iarba sau buruieni. Simptomele unei alergii sezoniere apar de obicei cand infloresc anumite plante. Unele tipuri de mucegai apar si ele adesea sezonier si pot cauza simptome similare.

Rinita alergica perena - alergie perena care apare oricand in timpul anului. Cele mai frecvente cauze ale alergiilor perene sunt praful, acarienii, parul de animal, gandacii sau mucegaiul.

Rinita alergica ocupationala - este cauzata de o reactie alergica la o substanta prezenta la locul de munca cum ar fi cerealele, praful de lemn, substante chimice sau animale de laborator.

Factori de risc: istorie de familie in privinta alergiilor, sexul masculin, statutul de prim nascut, expunerea la fum de tigara in primul an de viata, expunerea la alergeni de interior cum este parul de animal.

3) Alergiile cutanate reprezinta o problema majora cu care se confrunta alergologii. Tipurile de alergii cutanate cele mai obisnuite sunt: dermatita atopica (eczema), dermatita de contact si urticaria (insotita sau nu de angioedem). Exista si alte tipuri de eruptii cutanate care pot insoti senzatia de mancarime (prurit), dar care nu sunt alergii iar acestea trebuie diferentiate si tratate separat.

Dermatita atopica apare mai frecvent la copiii mici si poate continua si la varsta de adult, sau uneori (rar) poate debuta la adult.

Manifestari: aparitia unei eruptii in regiunile in care persoana se scarpina, urticaria reprezinta o eruptie cutanata pruriginoasa care poate aparea la orice varsta, tumefierea buzelor, pleoapelor, mainilor sau picioarelor, eruptii cutanate.

4) Alergiile alimentare sau intoleranta la anumite alimente afecteaza aproape orice persoana la un moment dat. Unul din trei oameni spun ca unii membri ai familiilor lor au trebuit sa faca schimbari in dieta din cauza alergiilor alimentare. In orice caz 1% dintre adulti si 3% dintre copii au fost diagnosticati clinic cu alergii alimentare. Intoleranta alimentara este de asemenea un raspuns anormal la anumite alimente si simptomele pot fi asemanatoare cu acelea ale alergiilor alimentare. Intoleranta alimentara este mult mai raspandita decat alergiile alimentare si se manifesta intr-o diversitate de afectiuni. Ea este declansata de mai multe mecanisme distincte, diferite de reactia imunologica responsabila de alergiile alimentare.

Alimente care pot cauza alergii: arahide, oua, alune, nuci, fistic, fructe de mare, lapte, peste, grau (faina de grau), soia.

Simptome: urticarie, greturi, varsaturi, diaree, pierderea cunostintei, colici abdominale, inflamatia gatului, buzelor sau limbii, respiratie sau deglutitie dificila, anxietate sau senzatia de moarte iminenta, puls accelerat, slabiciune brusca.

Cauze naturale. Ocupatiile actuale sedentare si stationare, utilizarea mijloacelor de transport, mediul poluant, consumul substantel Poluarea solului, apei si aerului a daunat atat de mult compozitiei substantelor minerale, incat in zilele noastre nu se mai regasesc in natura la fel cum erau in urma cu un secol.