×

Afectiuni Vezica Urinara

Produse Naturiste pentru Afectiuni ale Vezicii Urinare Produse Naturiste pentru Cistita, Incontinenta Urinara, Colecistita, Trichomoniaza, Nefroscleroza. Vezica urinara este un saculet, parte componenta a sistemului excretor la vertebrate in care urina este adunata din rinichi pentru eliberarea ei ulterioara printr-un filtru al organului sexual. Vezica urinara a omului poate retine de la 250 pana la 500 ml de lichid. Vezica urinara indeplineste functia de acumulare, contentie si evacuare a urinei, evacuare realizata cu ajutorul uretrei.
  • - 100 %
  • Olimpiq Jubileum SXC 250% - 120/120 cps

    TRANSPORT GRATUIT
    869 lei lei
    Reducere 100 %

    Detoxamin

    TRANSPORT GRATUIT
    272 lei

    Biostem

    TRANSPORT GRATUIT
    560 lei

    Noni Original Integral

    100 lei

    Nu mai face parte din oferta noastra

    Afectiuni Vezica Urinara: Cistita, Incontinenta Urinara, Colecistita, Trichomoniaza, Nefroscleroza.

    Compozitia urinei cumulata in vezica are aceeasi compozitie ca si cea din ductele colectoare, prin urmare nu exista modificari importante, in ceea ce priveste compozitia, de-a lungul traseului catre vezica. Urina care trece din ductele colectoare in calicele renal determina stimularea celulelor pace-maker de la acest nivel cu initierea undelor peristaltice de contractie care se vor raspandi in tot traseul ureterului. Acest lucru este responsabil de trecerea urinei din pelvisul renal in vezica. Ureterul intra in vezica urinara la nivelul trigonului vezical strabatand muschiul detrusor pe o portiune de cativa cm, cu o directie oblica. Tonusul normal al muschiului detrusor tinde sa duca la o compresie a ureterului, astfel ca urina sa nu regurgiteze in sens opus in momentul in care presiunea din vezica creste, doar ca in momentul declansarii undelor peristaltice presiune din uretere creste determinad deschiderea ostiului si trecerea urinei in vezica. O infectie a vezicii urinare apare atunci cand intra bacterii in uretra si in vezica urinara, cauzand inflamatii si infectii. Simptomele pot include frecvent nevoia de a urina, precum si de durere sau arsura in timpul urinarii. ,iar daca nu este diagnosticata devreme, infectia se poateextinde spre rinichi.

    1) Incontinenta urinara - afecteaza in special populatia varstnica si consta in pierderea involuntara (necontrolata) de urina. Frecventa la femei este de doua ori mai mare decat la barbati, 30% din femeile peste 80 ani, fiind diagnosticate cu incontinenta urinara. La femeile supraponderale, surplusul de greutate exercita o presiune crescuta asupra vezicii urinare si musculaturii invecinate, ceea ce duce la diminuarea in timp a tonusului muscular si, implicit, la pierderea de urina in timpul efortului fizic, tuse, stranut, etc. Totodata, fumatul, prin tusea cronica ce o provoaca, accentueaza incontinenta urinara.

    Cauze: scaderea concentratiei de hormoni estrogeni care apare dupa instalarea menopauzei, boli neurologice (boala Parkinson, accidente vasculare cerebrale, tumori cerebrale, afectiuni ale maduvei spinarii), afectiuni care produc obstructie la nivelul tractului urinar (litiaza renala, tumori), cancerul de vezica urinara, interventii chirurgicale ginecologice, consumul excesiv de alcool care accentueaza diureza si poate diminua capacitatea de a simti necesitatea de urinare, consumul de lichide intr-un timp foarte scurt, cum ar fi cafeaua prin accentuarea diurezei,anumite medicamente, infectia urinara prin iritarea vezicii urinare si a uretrei, constipatia (fecalomul produce incontinenta urinara prin stimularea unor terminatii nervoase).

    2) Cistita - reprezinta inflamatia, acuta sau cronica, a vezicii urinare. Se manifesta prin mictiuni (urinari) frecvente, dureri sau usturimi la mictiune si urina tulbure. Infectia vezicii (cistita) se refera la inflamatia vezicii, in general dupa infectie.

    Simptome: mictiune frecventa, usturime la urinat, senzatie de presiune in abdomenul inferior, urina urat mirositoare, hematurie (sange in urina), senzatii imperioase de a urina.

    Cistita apare in mod frecvent la femei dupa contact sexual. In timpul activitatii sexuale, bacteriile care sunt prezente frecvent in ariile inferioare uretrale si vaginale sunt impinse in vezica. O data ajunse in vezica, bacteriile incep sa se multiplice. De obicei, organismul poate elimina bacteriile prin urinat, dar, cand nu poate, apare cistita. Cu toate ca femeile active sexual cu varste intre 20 si 50 ani au riscul cel mai mare de a face cistita, chiar si fetele tinere sunt susceptibile la infectie deoarece anusul, o sursa constanta de bacterii, este foarte apropiat de orificiul uretral al femeii. Peste 90% din episoadele de cistita sunt date de Escherichia coli, o specie de bacterii intalnita in mod normal in colon si rect.

    Infectiile vezicale sunt rare la barbati datorita anatomiei masculine-uretra este mai lunga la barbati decat la femei, facand dificila ascensiunea bacteriilor in vezica. Cand apare cistita la barbati, este deseori legata de o problema a golirii vezicii, cum ar fi cresterea in dimensiuni a prostatei.

    3) Colecistita este inflamatia veziculei biliare, un organ situat langa ficat cu rol in digestia alimentelor. In mod normal, lichidul numit bila trece din vezica biliara in intestinul subtire. Daca bila se opreste in vezica biliara cauzeaza inflamatia, durerea si o posibila infectie. Colecistita este una din bolile cele mai raspandite, mai ales la femeile intre 20-35 de ani si poatefi acuta sau cronica. La cei mai multi pacienti, boala este legata de coexistenta pietrelor la ficat (calculilor) si de aceea se numesc si colecistite litiazice. Totusi, exista si cazuri de boala independent de existenta pietrelor la ficat, numite colecistite nelitiazice. Colecistitele acute sunt infectioase (determinate de microbi) - toxice - de alta natura.

    Cauze: calculul biliar (piatra), care blocheaza canalul cistic, adica tubul prin care se varsa bila din vezicula biliara. Calculul biliar blocheaza varsarea lichidului din vezicula biliara si conduce la iritarea si inflamarea veziculei biliare.

    Simptome: durerea localizata sub marginea coastelor, in dreapta, raspunzand in spate si umarul drept, mergand ca intensitate de la simpla jena pana la colica, greturi, varsaturi, uneori febra, crizele, numite colici hepatice, apar mai des dupa suparari sau abuz de alimente grase si oua, balonarile abdominale dupa masa, constipatia, ingalbenire usoara a fetei, a pielii si mucoaselor (subicter), astenie, ameteli

    4) Trichomoniaza este o infectie cauzata de un parazit monocelular (Trichomonas vaginalis) care se afla uneori in vagin si uretra. Se transmite prin contact sexual cu cineva care are trichomoniaza. Simptomele apar la un interval de timp intre patru zile si trei saptamani de la contactul sexual infectant. La femei pot aparea secretii vaginale abundente de culoare verzui-galbuie care are un miros neplacut, iritatie si mancarime in zona vaginala, durere la mictiune, durere la contactul sexual. La barbati, boala nu are, de cele mai multe ori, simptome (de aceea ei pot fi purtatori de infectie fara sa stie), dar pot aparea secretii uretrale sau dureri la mictiune. Pana la 85 % din partenerele barbatilor infectati se imbolnavesc. Pana la 40 % din partenerii femeilor infectate se imbolnavesc.

    5) Nefroscleroza reprezinta afectarea renala progresiva cauzata de hipertensiunea cronica necontrolata.

    Nefroscleroza hipertensiva benigna arteriolara apare cand hipertensiunea cronica afecteaza vasele sanguine mici, glomerulii, tubulii renali si tesutul interstitial. Ca rezultat se dezvolta boala renala cronica progresiva. Nefroscleroza benigna progreseaza la boala renala terminala doar la un procent mic dintre pacienti. Totusi, deoarece hipertensiunea cronica si nefroscleroza benigna sunt frecvente, nefroscleroza benigna este una dintre cele mai comune diagnostice la pacientii cu boala renala terminala. Boala este denumita benigna pentru a fi diferentiata de nefroscleroza maligna care este sinonima cu urgenta hipertensiva.

    Factorii de risc: varsta inaintata, hipertensiunea moderata sau severa slab controlata si alte tulburari renale (nefropatia diabetica), persoanele de culoare neagra sunt predispuse la risc crescut

    Simptome: anorexie, greata, varsaturi, prurit, somnolenta, confuzii.

    Cauze naturale. Pe parcursul a multor milioane de ani, organismul nostru s-a obisnuit cu aer proaspat, alimente naturale si miscare zilnica regulata. In ultima perioada, stilul nostru de viata s-a schimbat in mod drastic. Ocupatiile actuale sedentare si stationare, utilizarea mijloacelor de transport, mediul poluant, consumul substantelor nocive, radiatiile electrice, ultravioletele si altele, dauneaza mult vitalitatii si starii noastre de sanatate. Deoarece Pamantul nu mai este cel de odinioara si stilul nostru de viata nu mai este natural. In ultimii 100 de ani poluarea mediului a crescut de mai multe sute de ori, ceea ce influenteaza direct starea sanatatii noastre. Elementele esentiale ale organismului nostru sunt substante minerale si oligolelemente. Poluarea solului, apei si aerului a daunat atat de mult compozitiei substantelor minerale, incat in zilele noastre nu se mai regasesc in natura la fel cum erau in urma cu un secol.